8 zł/11 zł
Idealny sposób na szybkie pobudzenie!. Nazwa najpewniej wywodzi się od włoskiego przymiotnika „espressivo”, czyli „wyrazisty”. I to właśnie doskonale określa charakter tej kawy – wyrazisty smak, zapach i barwa!. W kawiarni podadzą Ci kieliszek wody do espresso. Woda ma pomóc w przepłukaniu Twoich kubków smakowych, zanim skosztujesz aromatycznego espresso. Możesz rozkoszować się wtedy pełnią aromatu.
8 zł
Espresso macchiato to nic innego jak espresso z mlekiem. Tym razem jednak w wersji minimalistycznej. Całość mieści się w standardowej filiżance do espresso, następnie barista plami ją spienionym mlekiem, uzupełniając nim filiżankę do pełna.
13 zł
12 zł
Espresso afogato, subtelne połączenie kawy espresso z gałka lodów śmietankowych, kawa a zarazem gorzko-słodki deser.
8.5 zł
Idealny sposób na szybkie pobudzenie!.
14 zł
Flat white to kawa z dodatkiem mleka, ale jej przygotowanie odbiega od tego, co możemy sobie wyobrażać.. Podwójne espresso zalewa się gorącym, tylko lekko spienionym mlekiem (najlepiej pełnotłustym!). Jak sama nazwa wskazuje – „flat white” z angielskiego „płaska biała” oznacza płaską, mleczną powierzchnię bez żadnej wysokiej pianki, bitej śmietany i dodatków.
10.5 zł/14 zł
Kawa biała to kawa z dodatkiem mleka, która charakteryzuje się łagodnym smakiem i słabym aromatem. Mleko jest dodatkiem, który nie tylko zmienia kolor kawy, ale także jej smak i aromat. Jednakże wbrew pozorom i powszechnej opinii kawa biała charakteryzuje się takimi samymi właściwościami pobudzającymi jak kawa czarna.
10.5 zł/14 zł
Królowa białych kaw. Intensywna a jednocześnie słodka. Ta pyszna pianka oprószona jest często kakao lub sypką czekoladą. Sekretem idealnego cappuccino jest odpowiednio spienione mleko, które sprawia, że pianka jest kremowa i pozbawiona widocznych pęcherzyków powietrza. Piękny orzechowy kolor cappuccino sprawia, że zawsze cieknie mi ślinka na widok takiego napoju!
13 zł
Kawa po wiedeńsku to najpopularniejsza kawa z dodatkiem śmietany, wyglada i smakuje fantastycznie.
11.5 zł/14.5 zł
Słynne latte, słodziak nad słodziaki, prawdziwy deser, dużo mleka, efektowne, bo czasami trzywarstwowe, podawane w wysokiej, przezroczystej szklance, do której najpierw trafia spienione mleko, a następnie wlewana jest porcja espresso, dzięki czemu tworzą się te słynne trzy warstwy – mleka, kawy i na wierzchu mlecznej piany. Mleko gra tu znaczącą rolę, dlatego kawa jest niezwykle delikatna w smaku, a jednocześnie bardzo sycąca
15.5 zł
20 zł
Kawa mrożona z lodami, to bardziej kawowo-lodowy deser, świetna propozycja na gorące dni.
17 zł
5.5 zł/7.5 zł
11 zł
9 zł
11 zł
Jesteś w trybie Offline